Psych-K

De naam Psych-K komt van: sleutel (key) tot je onderbewuste (psyche). Het is namelijk een techniek die je direct toegang verschaft tot je onderbewuste om daar belemmerende overtuigingen om te buigen naar stimulerende overtuigingen.

Als je geloofd dat je het kan – heb je gelijk. Als je geloofd dat je het niet kan – heb je gelijk. (Henry Ford)

Het proces

Het is een down-to-earth ervaring, omdat bij Psych-K therapie het brein wordt benadert als onderdeel van het lichaam. Door het meten van spierspanning kan men direct contact hebben met het onderbewuste brein, zonder tussenkomst van ons bewuste brein.

Zoals bijvoorbeeld ook Ap Dijksterhuis psycholoog en onderzoeker, beschrijft in zijn boek ‘Het slimme onbewuste, denken met gevoel’, is ons bewuste brein overgewaardeerd en maken we beslissingen met ons onderbewuste brein.

Ap Dijksterhuis laat zien in dit boek dat ons onbewuste allesbepalend is. Ons onbewuste stuurt ons gedrag, ons denken en onze gevoelens.

Ap Dijksterhuis weet op verbluffend heldere wijze duidelijk te maken hoe menselijk gedrag werkt. Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie van het onbewuste aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij heeft veel gepubliceerd over het onbewuste, onder meer in het gezaghebbende Science. Bron: uitgeverij Prometeus.

hemisferen, linker-en rechterhersenhelft

“Psych-K biedt een weg om onze belemmerende overtuigingen in ons onderbewuste te ontdekken en weg te nemen.”

Herschrijven

Psych-K biedt de mogelijkheid je onbewuste brein te herprogrammeren.

Het resultaat is een zogenaamde hele-brein-staat. Bij stress werken je linker en rechter helft niet goed samen. Door je overtuigingen te veranderen en stress situaties om te buigen kom je in hele brein. Hiermee wordt bedoeld een toestand waarin iemand beschikking heeft over alle capaciteiten van zowel de linker hersenhelft (zetel van logisch denken, analyse, begrip van details) als de rechter hersenhelft (zetel van creativiteit, emoties, begrip van het geheel). Dit is een mooi proces dat verschilt van persoon tot persoon en blijvende verandering geeft.

Wel ga je na de sessies zelf de verandering in werking zetten maar deze gaan je dan gemakkelijker af.

Psych-K komt uit Amerika en de Hoedna cultuur en is ontwikkeld door R. Williams en Dr. Bruce Lipton.

De essentie van Psych-K therapie

 

  • Een simpel en krachtig proces met bewezen staat van dienst van meer dan 25 jaar.
  • Je hoeft niet alles te vertellen, een trauma kan je transformeren zonder informatie te geven.
  • Verandert onbewuste overtuigingen die belemmeren.
  • Is vernieuwend en anders ten opzichte van methoden als positief bevestigen, linguïstisch programmeren en visualisaties.
  • Werkt met technieken waarbij de linker/als de rechter hersenhelft in balans worden gebracht.
  • Psych K therapie werkt krachtig en is eenvoudig en iedere positieve verandering is blijvend en voor altijd in onze hersenen verankerd.
  • Psych K is over het algemeen een vreugde vol proces. Iedere transformatie wordt gevierd met een eenvoudige afsluiting.